Emma Hayes siger, at grundarbejdet er gjort forud for hendes debut på USA's kvindelandshold. Nu handler det om detaljerne.

Hayes vil være på sidelinjen med sit hold for første gang lørdag, når Billige USA fodboldtrøjer spiller en venskabskamp mod Sydkorea i Commerce City, Colorado.

Hayes blev udnævnt til amerikansk landstræner i november, men hun afsluttede sæsonen i Women's Super League med Chelsea, før hun mødte sit nye hold personligt. Assistenten Twila Kilgore trænede USA i mellemtiden, men Hayes var involveret på afstand.

»Jeg synes, der har været en bedre taktisk forståelse, end jeg havde forventet. Men for mig har det vigtigste været deres evne til at forstå information virkelig, virkelig hurtigt. Svampe, utrolige svampe,« sagde Hayes om sin oplevelse med spillerne i denne uges træningslejr. »Uanset hvad vi har kastet efter dem i denne uge, tager de det til sig, de absorberer det.

»Dette hold er desperat efter at forbedre sig, og det er fokuseret på præstationerne og processerne for at gøre netop det.«

 

Europa Cup Trøje

Hayes afløste Vlatko Andonovski, som trådte tilbage sidste år, efter at USA var røget ud af VM for kvinder i ottendedelsfinalen, hvilket var holdets tidligste exit nogensinde.

Hayes, 47, ankom til USA i sidste uge efter at have vundet den femte WSL-titel i træk med Chelsea fodboldtrøjer børn. Efter en hvirvelvind af medieoptrædener og interviews tog hun til Colorado for at deltage i sin første træningslejr med holdet, som forbereder sig til OL til sommer.

Da hun fredag blev spurgt, hvad hun har lært om spillerne siden sin ankomst, spøgte Hayes: »Tja, deres navne, for det første.«

»Det, du får på banen, er fantastisk. Man får nogle jokes her og der, men de kræver bare meget af os og holder standarden,« sagde anfører Lindsey Horan i sin beskrivelse af Hayes. »Også den positive opmuntring og feedback og det at give os en stemme.«

Angriberen Alex Morgan har været igennem trænerskift før.

»Jeg tror, det er noget, hvor man bare forventer det uventede. Man ved, at der kommer forandringer, og nu er de her,« siger Morgan. »Det er ekstremt vigtigt at have viljen og åbenheden til at lære på et hvilket som helst tidspunkt i ens karriere. Og vi har lært en masse.«

Hayes sagde, at Kilgore har lagt »byggestenene« i de sidste seks måneder.

»Mit job i denne uge er at udfylde detaljerne. Kommer der en overgang væk fra det? Nej, der bliver bygget videre på det,« sagde Hayes. »Jeg tror, der er mange forskellige ting, men forskellene er detaljerne i modsætning til store strukturelle ændringer.«

Efter lørdagens kamp mod Sydkorea og en returkamp tirsdag i St. Paul, Minnesota, får Hayes til opgave at udvælge en smal trup på 18 spillere til OL.

Hun forventes at sætte navn på truppen, før holdet spiller et par afskedsvenskabskampe, den første mod Mexico på Red Bull Arena i New Jersey den 13. juli og den anden mod Costa Rica på Audi Field i Washington, D.C., den 16. juli.

USA åbner OL med Zambia den 25. juli i Nice.